
Stress kennen we ondertussen niet meer, toch niet 's ochtends. We staan op en nestelen ons in de eerste zonnestralen op het terras of slenteren door de immense tuin, in afwachting van het ontbijt.
Brood voor elke maaltijd wordt hier nog in een traditionele oven gebakken, een kleine klei oven in open lucht, die opgestookt wordt met gedroogde grassen en takjes én de blaasbalg.


Vandaag zijn we terug richting Ourika vallei getrokken waar er op maandag een grote soek (markt) is. Groot is hier letterlijk te nemen. Fruit, groenten, huisraad, beesten... je vindt het hier allemaal,
onder zelfgespannen afdakjes, meestal gemaakt uit plastic tassen.
Iets verder de vallei in hebben we een bezoekje gebracht aan de Saffraan tuin. De crocus sativus bloeit pas in september/oktober; het hele proces was nu te bekijken via foto's en enthousiaste uitleg van

de gids. Wat wel indrukwekkend was: het 3 hectare tellende terrein met fruitbomen, olijfbomen, kruiden,... Deze 3 hectare brengt ongeveer 5 kilo gedroogde en gebruiksklare saffraan op. Het volledige oogstproces is een delicaat handwerk: eerst de bloemen en nadien de saffraandraadjes worden met de hand geplukt. Geen wonder dat dit een dure specerij is.
In de late namiddag, onder een stralende zon, alweer het zwembad ingedoken, of het peuterbadje onveilig gemaakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten